Δράσεις του Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών στο Γύθειο

Το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών υλοποιεί μία νέα επιστημονική δραστηριότητα, στο Γύθειο.

      Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Γυθείου σε συνεργασία με το Κέντρο θα υλοποιήσει βιωματική ομάδα γονέων στο χώρο του Γυμνασίου, η οποία θα διεξάγεται κάθε Τετάρτη κατά τις ώρες 18.00-20.00 με έναρξη στις 21 Μαρτίου. Θα υλοποιηθούν συνολικά οκτώ (8) δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις με εκπαιδεύτρια-συντονίστρια την κα Καργάκου Αικατερίνη, Κοινωνική Λειτουργό-Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου. Οι θεματικές οι οποίες θα αναπτυχθούν αφορούν τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών και των εφήβων, τις σχέσεις στην οικογένεια, τα όρια στη συμπεριφορά τους, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την επικοινωνία στην οικογένεια και τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

      Η αγωγή υγείας στην κοινότητα και δη στους γονείς των εφήβων είναι καταλυτικής σημασίας για την ενημέρωση και την πρόληψη των εξαρτήσεων. Η ενδυνάμωση των γονέων στο ρόλο τους αποτελεί για το Κέντρο Πρόληψης πρωτεύοντα στόχο τον οποίο επιδιώκουμε με επιστημονική μεθοδολογία.

     Η υποστήριξή σας στο έργο μας είναι πάρα πολύ σημαντική, διότι η ίδια προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας είναι υψίστης σημασίας για μια υγιή κοινωνία. (πληροφορίες στο τηλέφωνο 2731023440)

21/03/2012