Ο ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

 

Μία από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της χώρας μας, τον Μίμη Παπαϊωάννου, γνώρισαν από κοντά οι μαθητές του Γυθείου, στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Εθνικής Ομάδας εδώ και πολλά χρόνια με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου, επισκέπτεται, σχολικές μονάδες της περιφέρειας, μετέχοντας στο πρόγραμμα εύ εγωνίζεσθαι του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, κάνοντας κοινωνούς τους νέους στο πιο δημοφιλές διαχρονικά άθλημα που είναι το ποδόσφαιρο.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο οποίος κυριάρχησε στα γήπεδα από το 1962 έως το 1979, εκφράζει την ρομαντική εποχή, όπου οι παίκτες αγαπούσαν πραγματικά και τιμούσαν τη φανέλα για την οποία αγωνίζονταν , γι΄ αυτό και δύσκολα άφηναν την ομάδα τους για να πάρουν μεταγραφή είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, ο Παπαϊωάννου, τελικά αν και τον είχε ζητήσει η Ρεάλ, παρέμεινε στην ΑΕΚ. Εκφράζει επίσης μια εποχή όπου στο τερρέν κυριαρχούσε το ήθος -στην ποδοσφαιρική του καριέρα πήρε μόνο τρείς κίτρινες κάρτες, γι, αυτό και η διεθνής στατιστική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ τον ανακήρυξε ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα. 

Ποδοσφαιριστής γεννιέσαι, δεν γίνεσαι, τόνισε ο Μίμης Παπαϊωάννου, σε σχετικές ερωτήσεις των παιδιών, προτρέποντάς τα, να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, αλλά να μην εγκαταλείψουν τα μαθήματά τους , κάτι που ο ίδιος στη ζωή του δεν ακολούθησε, γιατί το ποδόσφαιρο με το οποίο ασχολήθηκε από μικρή ηλικία τον απομάκρυνε από το σχολείο, κάτι για το οποίο έχει μετανιώσει.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε,  δεν εκμεταλλεύτηκε σωστά το θρίαμβο του 2004, με αποτέλεσμα σήμερα το λαοφιλέστερο άθλημα να περνά μία από τις δυσκολότερες περιόδους του.

Το «δώρο» των παιδιών στον Μίμη Παπαϊωάννου, ήταν ένα μικρό αφιέρωμα, στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξήχθη το 2005 στη Λακωνία, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νιάρχου, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας και τη συμμετοχή των Δήμων Μολάων- Έλους- Σκάλας. Εκατόν σαράντα (140) παιδιά – γεννημένα από το 1991έως το 1994- αγωνίστηκαν στο στάδιο των Μολάων για το κύπελλο ήθους Μίμης Παπαϊωάννου. Ήταν μία κίνηση που συγκίνησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή.

Στην εκδήλωση αυτή από την Δημοτική Αρχή παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γυθείου Γεώργιος Μητσάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Παιδείας & Αθλητισμού Γεώργιος Ροζάκης (υπεύθυνος των τμημάτων αθλητικής διευκόλυνσης στο Γύθειο), ο Δ.Σ. Γιάννης Μπουκουβάλας. 

 1  2   3   3

 

05/03/2012