ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη και το 2016, ο τριήμερος εορτασμός της τοπικής εθνικής εορτής της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη, με αναπαραστάσεις ιστορικών γεγονότων, ιππικές εκδηλώσεις, χορούς, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση.

 

Συμμετείχαν πολυμελείς αντιπροσωπείες από την Ασή Γωνιά Κρήτης, την Κέρκυρα, τα Χανιά, το Μεσολόγγι, την Άρτα, την Πάτρα, το Περιστέρι και με τα λαμπρά χορευτικά τους συγκροτήματα και τα τραγούδια τους, διεύρυναν τον χαρακτήρα της επετείου με τις ιδιαίτερες πολιτιστικές τους παραδόσεις.

 

Κατά γενική ομολογία, η ομιλία του δημοσιογράφου – ιστοριοδίφη Δημήτρη Καμπουράκη, που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, υπήρξε από τις πλέον επιτυχημένες σε όλα τα χρόνια της εορτής.

 

Η προσπάθεια επτά – οκτώ ατόμων να αμαυρώσουν το  χαρακτήρα της εορτής κατά το χρόνο απόδοσης τιμών στους πεσόντες Μανιάτες αγωνιστές, έπεσε στο κενό.  

 

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής να αναδεικνύει ιστορικά γεγονότα σε ευρύτερα πολιτιστικά δρώμενα, έχει αναδείξει την 17η Μαρτίου τα τελευταία 18 χρόνια, σε εορτή όλης της Μάνης, για την επιτυχία της οποίας δραστηριοποιείται πλήθος κόσμου.

 

Τον κόσμο αυτό οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή να συγχαρούμε, να ευχαριστήσουμε και να διαβεβαιώσουμε ότι θα διαφυλάττουμε με κάθε τρόπο την ημέρα μνήμης των ενδόξων προγόνων μας.

 

18/03/2016