Ο εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου το Γύθειο τίμησε την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου.

Οι φετεινές θρησκευτικές εκδηλώσεις, έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, γιατί στο Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις.

Την Κυριακή το πρωί εψάλλη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, συνεπικουρούμενου από τον Ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Μάνης. Η βροχόπτωση δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Σεπτής εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Κυριακής παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου Παρασκευάς Αδάμης, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης Ταξίαρχος Δημήτριος Μακρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ηλίας Μητσέας, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Λυροφώνη & Γεώργιος Εξαρχάκος, οι Δ.Σ. Αντώνης Κουμεντάκος, Ελένη Δρακουλάκου, Νίκος Λιγνός, Αλέξανδρος Καπασούρης, Γεώργιος Κατσαφούρος, Σπύρος Μουρκόγιαννης, ο Διοικητής του 3ου Τάγματος Γυθείου αντισυνταγματάρχης Συνaδινός Χαράλαμπος, ο  Λιμενάρχης Γυθείου, υποπλοίαρχος Λ.Σ. Σταμπουλής Χρήστος, ο  Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου «πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής» Πυραγός Γραφάκος Κωνσταντίνος, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γυθείου Σοφία Ροζάκη, ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Στρατηγάκος και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων της πόλης του Γυθείου. Το παρόν έδωσαν και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05/02/2014