Ξεκίνησαν οι εργασίες στο λιμάνι Γυθείου

Ξεκινούν, όπως άλλωστε είχε εξαγγελθεί στις αρχές Αυγούστου μετά τη συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου και της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα, οι εργασίες στο λιμάνι του Γυθείου, η ολοκλήρωση του οποίου  θα προωθήσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής ξεχωριστό και μοναδικό παγκόσμια, αντίστοιχα, δε και την οικονομική δραστηριότητα του τόπου και του νοτιοανατολικού άκρου της Πελοποννήσου γενικότερα.

Ανάδοχος του έργου είναι η Δομική Κρήτης Α.Ε.

Ήδη, από χθες, μέρος του μηχανοκίνητου εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί, μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε σε πλωτές εξέδρες.

 Το έργο  ως γνωστόν είναι ύψους 22.160.000,00€ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τριάντα (30) μηνών.

Η μελέτη του προβλέπει την επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά110,0 μέτρα προς βόρεια στην ίδια κατεύθυνση του υφιστάμενου μικρού τμήματος με το ίδιο πλάτος13,65 μέτρα ώστε το συνολικό μήκος που προκύπτει να ανταποκρίνεται στην ανάγκη κάλυψης των διαστάσεων των πλοίων που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το Λιμένα. Έτσι, τα κρηπιδώματα του μόλου θα μπορούν να εξυπηρετούν κρουαζιερόπλοια μήκους μέχρι 200 μέτρων καθώς και εμπορικά πλοία μήκους μέχρι 150 μέτρα.

 

1 1 3

24/09/2012