Γιορτή της τράτας στον Κότρωνα

Με τον πιο γευστικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε τη φετινή χρονιά ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και οι οποίες  αποτελούν σημείο πολιτιστικής αναφοράς για τον τόπο μας.

Το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανατολικής Μάνης, διοργάνωσε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, την γιορτή της τράτας σε ένα παραδοσιακό χωριό της Μάνης τον Κότρωνα.

Δεκάδες ήταν οι επισκέπτες της γιορτής που γεύτηκαν τους ψαρομεζέδες που προσφέρθηκαν δωρεάν και οι οποίοι ετοιμάστηκαν με την φροντίδα των γυναικών της περιοχής αλλά και την «μαγειρική επιμέλεια» του γνωστού τηλεοπτικού μάγειρα Βασίλη Καλλίδη.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής οι παρευρισκόμενοι γνώρισαν από κοντά και τα τοπικά  προϊόντα που για μια ακόμα φορά ανέδειξαν την υπεραξία του πρωτογενή τομέα της μανιάτικης παραγωγής.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος καθώς επίσης ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Εξαρχάκος, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αλέξανδρος Καπασούρης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Μ. Αντώνης Κουμεντάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Δρακουλάκου, Γεώργιος Ροζάκης, Γιάννης Μπουκουβάλας και Σπύρος Μουρκόγιαννης.

Το χορευτικό συγκρότημα της Σταυρούλας Αθανασάκου οδήγησε τα χορευτικά βήματα της εκδήλωσης ενώ τον μουσικό τόνο έδωσαν η Καίτη Δουλλιά και ο Νίκος Βενετάκης με τραγούδια της ψυχής και του κεφιού.

Η θάλασσα, διαχρονικό στοιχείο, ενώνει το χθες με το σήμερα της Μάνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25/09/2013