Εκδήλωση ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ στη Μάνη, Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

 

 

Μάνη η ωραία και εμείς…


 Την τιμή της διοργάνωσης μιας ακόμα εκδήλωσης Προληπτικής Ιατρικής έλαβε και φέτος το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ανατολικής Μάνης. Το Σάββατο 20 Ιουνίου, οι πόρτες του Κέντρου Υγείας άνοιξαν για να υποδεχθούν τους προσερχομένους χρήστες υπηρεσιών υγείας από όλα τα σημεία της Μάνης και όχι μόνο.


Και αυτή τη χρονιά, πιστοί στο ραντεβού με την προαγωγή της Υγείας, ειδικευμένοι ιατροί των ειδικοτήτων: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Γενική Χειρουργική, Χειρουργική Μαστού, Γυναικολογία, Γαστρεντερολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Ουρολογία, Παιδιατρική, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Αλλεργιολογία, Παθολογία, Γενική Ιατρική, Οφθαλμολογία προσέφεραν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε πολίτη ο οποίος βρέθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας.


Η ενθουσιώδης προσέλευση των 1.211 εξετασθέντων και η ουσιαστική ιατρική παρέμβαση προσέδωσαν έναν εορταστικό χαρακτήρα εντός και εκτός των πυλών του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, το οποίο επιλέγει να ανανεώνει και να τηρεί την υπόσχεση για συνεχή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες.


Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μία ακόμη φορά, αποδεικνύοντας το υψηλό τους φρόνημα στην υπηρεσία για το συνάνθρωπο, αλλά και τον ένθερμο ζήλο για ανιδιοτελή προσφορά στους πολίτες – ασθενείς στη Μάνη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθειά μας.


Η εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη προσλαμβάνει τη βαρύτητα θεσμού χρόνο με το χρόνο. Το μαρτυρούν τα λόγια των πολιτών, αλλά και τα αριθμητικά δεδομένα.

Εξαρχής θελήσαμε να χαράξουμε το ανέλπιστο σ’αυτή τη σαγηνευτική γωνιά της γηραιάς ηπείρου, τη Μάνη και το ανέλπιστο συνόδευσε κάθε δράση, σκέψη, ενέργεια, απόφαση. Και φτάσαμε στο σήμερα, να διατηρούμε το πλεονέκτημα του απολογισμού με το θετικό πρόσημο.


Το μυστικό μας, μια αδιακήρυκτη ανάγκη για υιοθέτηση μιας νέας ιεραρχίας αξιών και παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που να τεκμηριώνει την κλινική μας αποτελεσματικότητα. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στη Γενική Ιατρική, οφείλουμε να ομολογήσουμε την προσήλωσή μας σε αυτή και να αποτελέσουμε δεσμό ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.


Στα μεσάνυχτα μιας πρωτοφανούς εσωστρέφειας δανειζόμαστε φως από το αγαθό της Υγείας για να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας.



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ


Dr. ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Δ. ΜΑΡΙΟΛΗΣ

 

 

 

 

2

 

 

2

 

 

3

 

4

23/06/2015