Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης συμμετέχει στην Καμπάνια η "Ευρώπη στην περιοχή μου 2017"

Το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης συμμετέχει στην Καμπάνια η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) και παράλληλα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων διοργανώνοντας πρόγραμμα δωρεάν ερμηνευτικών ξεναγήσεων "Μάνη, το ταξίδι της πέτρας στο χρόνο και τον τόπο" υπό την μελωδία του πιάνου, στο χώρο του ΚΠΑΜ την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 - 23:00.  


5


Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι' αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

 

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".

 

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείστε στο 2733023888.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

17/05/2017