Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων στο Γύθειο

13

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γύθειο ο εορτασμός των Θεοφανίων.

Το πρωί τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ πλαισιωμένου από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Ακολούθησε στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων. Δεκατρείς τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο τελικά ανέσυρε ο φοιτητής Δημήτριος Δημακάκος.

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του Τάγματος Ειδικής Εκπαίδευσης Γυθείου, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός και Δαβάκης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Αννετούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Αντιπλοίαρχος κ. Μοτσάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, αντιδήμαρχοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου από το Γύθειο και από άλλες πόλεις.

1

2

3

4

5

6

7

8

10

1

Πηγή Φωτογραφιών Ιερά Μητρόπολη Μάνης (www.im-manis.gr)

08/01/2024