Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην ιστορική Αρεόπολη

2

Την ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Αρεόπολη, επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προσκεκλημένος από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης στο πλαίσιο της ημέρας αφιερωμένης στην πατρίδα. Ο αρχηγός αρχικά παρέστη στην Δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Ταξίαρχών, την οποία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' και ακολούθως μετέβη στο Ηρώο του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στην Πλατεία Αθανάτων, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου.

5

6

7

1

3

Στη συνέχεια στο κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης ο Στρατηγός απηύθυνε ομιλία προς τη μαθητιιώσα νεολαία με θέμα: «Το αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», την οποία παρακολούθησαν περίπου 500 παιδιά από διάφορα σχολεία της περιοχής.

10

16

15

17

Τον αρχηγό προσφώνησε ο σεβαστός ποιμενάρχης μας, ο οποίος και του απένειμε το μετάλλιο της ιεράς Μητροπόλεως Μάνης. Εκ μέρους του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης, κου Πέτρου Ανδρεάκου, υποδέχθηκε τον Στρατηγό ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης και στη συνέχεια η σύζυγος του δημάρχου κ. Αθηνά Ανδρεάκου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Δρακουλάκου και η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κας Γεωργία Λυροφώνη του προσέφεραν δώρα. Επίσης σε μια συμβολική κίνηση οι μαθητές χάρισαν στον αρχηγό τη σημαία της Μάνης με το σύνθημα «Νίκη ή θάνατος».

12

13

11

9

8

14

13/12/2023