Έφθασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Γύθειο

Έφθασε σήμερα στο Γύθειο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με 760 γάλλους επιβάτες, εγκαινιάζοντας και επίσημα την θερινή τουριστική περίοδο στην περιοχή.

Πρόκειται για το COSTA VOYAGER  το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Γύθειο, Άγιος Νικόλαος Κρήτης, Μύκονο, Μυτιλήνη και Ρόδο.

Στον πρώτο του λοιπόν σταθμό η Δημοτική Αρχή της Ανατολικής Μάνης και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας υποδέχθηκαν τους τουρίστες, δίνοντας έτσι μια πρώτη γεύση της ελληνικής φιλοξενίας, προσφέροντάς τους συμβολικά ένα λαλάγγι (δείγμα της μανιάτικης κουζίνας) και έναν φυσικό χυμό πορτοκάλι. Παράλληλα η Φιλαρμονική Ανατολικής Μάνης υποδεχόταν τους επισκέπτες με ελληνικά ακούσματα, τα οποία τελικά είναι τόσο γνωστά σε όλα τα μήκη του κόσμου.

Πολύτιμη ήταν όμως και η βοήθεια του Λιμενικού Σώματος Γυθείου, οι άνδρες και οι γυναίκες του οποίου, διεκπεραίωσαν άριστα όλα τα θέματα αρμοδιότητάς  τους.     

Οι επισκέπτες κατευθύνθηκαν στο Μυστρά και στα Σπήλαια του Δυρού, ενώ αρκετοί προτίμησαν να παραμείνουν στο Γύθειο.

Στην υποδοχή παρευρέθησαν η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Μιχαήλ Κατσιβέλης, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σοφία Ροζάκη, οι Δ.Σ. Ελένη Δρακουλάκου, Θεόδωρος Χριστοδουλάκος, Νικόλαος Λιγνός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Στρατηγάκος και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λακωνίας Βίκυ Σταματίου καθώς επίσης και επαγγελματίες οι οποίοι βοήθησαν στην όλη προσπάθεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το παρών έδωσαν και όλα τα ΜΜΕ του Νομού Λακωνίας, δίδοντας και αυτά από την πλευρά τους το στίγμα τους στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη της πρόσθετης αξίας του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας και της Λακωνίας.

Οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο όπου και αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι υγειονομικές αρχές του τόπου ήσαν σε ετοιμότητα αφού στο Κ.Υ. Γυθείου, μεταφέρθηκε ένας επιβάτης ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18/04/2013