Διαδικτυακή εκδήλωση προβολής των δράσεων του έργου: «Ανάδειξη του Ιστορικού - Πολιτισμικού Πλούτου του Παραδοσιακού Οικισμού της Καστάνιας»

41

 

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία Περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» εντάχθηκε το έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ» μετά από ενέργειες του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα, μέσω της γνωστοποίησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Για τη διάχυση της τουριστικής πληροφορίας επιλέχθηκαν ενέργειες και εργασίες που εστιάζουν τόσο σε συμβατικές δράσεις όσο και σε διαδικτυακές εφαρμογές.

Σε κομβικά σημεία στο χώρο του οικισμού της Καστάνιας Δήμου Ανατολικής Μάνης θα τοποθετηθούν σύμφωνα με την μελέτη πινακίδες σήμανσης και πληροφόρησης για αξιοθέατα με ιστορικό, θρησκευτικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.  Συγκεκριμένα επιλέχθηκε να τοποθετηθούν οκτώ πινακίδες οι οποίες δίνουν πληροφορίες για τους ιστορικούς χώρους του οικισμού, όπως το επιβλητικό μνημείο στην είσοδο του οικισμού, τα πυργόσπιτα και τις μάχες που έλαβαν χώρα εκεί. Ακόμη θα τοποθετηθούν πινακίδες με πληροφορίες προσκυνηματικού ενδιαφέροντος για τη Μονή της Παναγίας της Γιάτρισσας και τον Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, αλλά και πληροφορίες περιβαλλοντικών αξιοθέατων που μπορεί να προσεγγίσει ο επισκέπτης μέσω του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 το οποίο διέρχεται από τον οικισμό.

Συνοπτικές πληροφορίες της δράσης αυτής με μικρά κείμενα προβολής και φωτογραφικό υλικό παρέχονται και μέσω του εντύπου που παράχθηκε  στο πλαίσιο του έργου και θα δύναται να διανεμηθεί σε εκθέσεις και σημεία παροχής τουριστικών πληροφοριών του Δήμου για τη διοχέτευση επισκεπτών προς τον οικισμό της Καστάνιας. Για τη διαδικτυακή προβολή και την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος δυνητικών επισκεπτών από τον τεράστια αγορά του ιστοχώρου επιλέχθηκε η συνδυαστική παροχή πληροφοριών μέσω εικόνας και κειμένου με την τεχνική των στατικών φωτογραφιών, πανοραμάτων 360 μοιρών και των κινούμενων εικόνων.

Η παρουσίαση της συνολικής δράσης και των επί μέρους ενεργειών θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 μέσω τηλεδιάσκεψης, ανοικτής στο κοινό μέσω του link: https://us02web.zoom.us/j/81752285612?pwd=QXNSY1JnU3AyTSttb29OZ0o2UkRjQT09

Κωδικοί σύνδεσης:

Meeting ID: 817 5228 5612
Passcode: 946156

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

1

06/12/2023