Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Πρόγραμμα

Εκπαιδευτικό Διαδραστικό Πρόγραμμα

 

Στα πλαίσια του Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης μέσω του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανατολικής Μάνης  σε συνεργασία με το Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα την Εφορία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, θα πραγματοποιήσει μία εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση θεατρικού παιχνιδιού με θέμα «Ο Κύκλος του Νερού», στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου.

1

H εκπαιδευτική διαδραστική παράσταση θεατρικού παιχνιδιού με θέμα «Ο Κύκλος του Νερού» απαντά στα ερωτήματα:

¾     Τι συμβαίνει όταν μία σταγόνα εξατμίζεται;

¾     Πού πηγαίνει το νερό που ταξιδεύει κάτω από τη γη;

¾     Το νερό αλλάζει μορφές;

Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε παίζοντας με τα παιδιά.

Στόχος η ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα του νερού και την φυσική του πορεία στον πλανήτη μας. Θα υπάρχει θεωρητική και θεατρική προσέγγιση καθώς και παιχνίδια, που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση αυτών. Τα παιδιά με την βοήθεια των εμψυχωτών συν - δημιουργούν, συν - εργούν, ερευνούν, πειραματίζονται, δοκιμάζουν. Καθίστανται συμμέτοχα στη διαμόρφωση ενός δημιουργικού - συλλογικού αποτελέσματος που δεν στερείται αισθητικής και παιδευτικής σημασίας.

Η εκπαιδευτική παράσταση θα γίνει από την υπάλληλο του Ν.Π., Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Μητσάκου Ιωάννα (Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου) και το Σωματείο Ελλήνων Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού ¨Θεώμαι και Δρω¨.

Απευθύνεται σε  παιδιά Α, Β, και Γ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ανατολικής Μάνης και έχει διάρκεια 1,5 ώρα.

 

23/09/2015