Βιογραφικό σημείωμα Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου ΑνδρεάκουΟ Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος γεννήθηκε το 1950 στην Αρεόπολη. Είναι γιός του Νιάρχου Ανδρεάκου και της Νίκης Κορωναίου. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Καλογερόγιαννη και έχουν δύο παιδιά: τη Νίκη και τον Τάσο.

Είναι άξιο τέκνο της Μάνης και έχει γαλουχηθεί από τα πρώτα του βήματα της ζωής του με τις αρχές, τις αξίες και κανόνες του τόπου του, παρακαταθήκες τις οποίες ακολουθεί μέχρι σήμερα.

Ο Πέτρος Ανδρεάκος πριν ασχοληθεί με την Αυτοδιοίκηση διακρίθηκε στο χώρο των επιχειρήσεων.

Το 1979 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εμπορικής επιχείρησης, την οποία επέκτεινε και την οδήγησε σε οικονομική ευρωστία , με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο εύρωστων επιχειρήσεων στο Νομό Λακωνίας.

Το 1999 ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου Οιτύλου.
Οι γνώσεις και η εμπειρία του στο χώρο των επιχειρήσεων αποτέλεσε εφαλτήριο και για τη Δημοτική του θητεία. Το οικονομικό , κοινωνικό και πολιτιστικό status της περιοχής άλλαξε, με την πληθώρα των έργων αλλά και τις εν γένει δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο του . Παράλληλα υπήρξαν και μεγάλες αλλαγές στη δομή και στη διοικητική λειτουργία και στελέχωση του Δήμου Οιτύλου, οποίος αν και ήταν ένας μικρός σε πληθυσμό και έκταση Δήμος, αποτέλεσε πρότυπο για το Νομό Λακωνίας.

Οι συμπολίτες του τον τίμησαν με την ψήφο του για τρείς τετραετίες στο Δήμο Οιτύλου κατατάσσοντάς τον στην πρώτη θέση, με απόλυτα εκλογικά ποσοστά.

Τη δυναμική αυτή ευελπιστεί ότι θα φέρει και στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, με έδρα το Γύθειο, έναν Δήμο τις τύχες του οποίου ανέλαβε στις 7 Νοεμβρίου 2010 με ποσοστό 52% , εξασφαλίζοντας τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, έχοντας ως αντιπάλους τέσσερις συνυποψηφίους.

 

14/03/2011