ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ 2015

ΓΥΘΕΙΟ 21  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΥΘΕΙΟΥ
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Περιοχές εκδηλώσεων: Ηρώο – Πάνω δρόμος - Παραλία – Κεντρική Πλατεία
Ώρα 15.30
Οι επισκέπτες του Καρναβαλιού μπαίνουν σταδιακά στην οδό Λαρυσσίου από τις σκάλες του Αγίου Γεωργίου. Εκεί, όποιος θέλει, αγοράζει μια αποκριάτικη συλλεκτική μάσκα του Καρναβαλιού. Κάθε μάσκα είναι αριθμημένη και σου δίνει το δικαίωμα για τη συμμετοχή στην κλήρωση ενός αεροπορικού ταξιδιού για δυο άτομα.
Μπαίνοντας στον πάνω δρόμο, στην αρχαία οδό του Γυθείου, ο επισκέπτης μεταφέρεται αυτόματα σε …..μια πολιτεία που κυριαρχεί η φαντασία, το κέφι, η ξεγνοιασιά και η μαγεία του καρναβαλιού!!!!

1.Καλλιτέχνες του Διαδραστικού Θεάτρου Δρόμου, παρουσιαζουν μοναδικά happenings δίνοντας την ατμόσφαιρα των χρωμάτων και την μεθυστική αίσθηση της Αποκριάς μεταφέροντας την Τρέλα του Γυθειάτικου Καρναβαλιού .Οι Καλλιτέχνες θα επικοινωνούν με τους διερχόμενους και θα τους εντυπωσιάζουν.
Ομάδες καρναβαλιστών από πολίτες και μαθητές των Λυκείων του Δήμου παρουσιάζουν η καθεμιά το δικό της θέαμα στους διερχόμενους και επικοινωνούν μαζί τους με πειράγματα και πολλά κεράσματα.
Ώρα 17:30
Κυνήγι θησαυρού . Όσοι από τους επισκέπτες και τους Καρναβαλιστές το επιθυμούν μπορούν να αναζητήσουν στο τμήμα του πάνω δρόμου από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το ξενοδοχείο ΑΚΤΑΙΟΝ τα κρυμμένα σύμβολα του Διονύσου.Για να βρεις κάποιος τα 7 κρυμμένα αντικείμενα πρέπει πρώτα να λύσει τα 7 αινίγματα –παροιμίες ,μέσα σε χρόνο 15 λεπτών. Κάθε κρυμμένο αντικείμενο ανταλλάσσεται από την Επιτροπή Καρναβαλιού με ένα δώρο προσφορά των επαγγελματιών της πόλης.
Όσο διαρκεί η αναζήτηση των αντικειμένων οι επισκέπτες απολαμβάνουν δυνατή χορευτική μουσική, κρασί και πλούσια κεράσματα.

Ώρα 18:00
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με πορεία των καρναβαλιστών σ’ όλο το μήκος της παραλίας από το ηρώο μέχρι την πλατεία.
Εκεί θα γίνει παρουσίαση χορευτικών δρώμενων με παραδοσιακά τραγούδια της Αποκριάς.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στην κεντρική πλατεία  με μια μοναδική αποκριάτικη παράσταση δρόμου με ακροβάτες, ξυλοπόδαρους. Ένα διαφορετικό θέαμα για τους μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί κλήρωση του ταξιδιού της τυχερής μάσκας και ρίψη βεγγαλικών.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΙΤΥΛΟ (ΤΣΙΠΑ)

 

20/02/2015