Χριστούγεννα στη Μάνη!!

Με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Γύθειο έγινε και επίσημα η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό που φιλοξενείται και φέτος στην πλατεία του Δημαρχείου άνοιξε τις πύλες του σε μικρούς και μεγάλους με πολλές εκπλήξεις. Το καρουζέλ, τα ξύλινα σπιτάκια και ο Άη Βασίλης είναι έτοιμα να δεχθούν επισκέπτες και θα παραμείνει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για όλους!

Στις 17 Δεκέμβριου ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος πλαισιωμένος από τα μικρά παιδιά που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση φώτισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτής της χαρούμενης γιορτινής ατμόσφαιρας ευχόμενους σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2018, με υγεία και αισιοδοξία.  

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με χορευτικά, χορωδιακά και μουσικά σύνολα, δημιουργώντας μια όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα, η χορωδία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Γυθείου με υπεύθυνη τη μουσικό και εκπαιδευτικό κα Ειρήνη Δαρμή, η νεανική μπάντα “walkman the band” καθώς και οι μαζορέτες του Λαογραφικού Συλλόγου «Λήδα»  με υπεύθυνη την κα  Σπυριδούλα Χριστιάνου Μαραβέλια.

Όλοι οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά και ζεστό κρασί.  

Ο Άη Βασίλης περίμενε τους μικρούς μας φίλους για να φωτογραφηθεί μαζί τους και να λάβει τα γράμματά τους για τα δώρα που επιθυμούν, παίρνοντας τους όμως και μια…. μικρή υπόσχεση να είναι καλά παιδιά!!!

Τα γιορτινά της φόρεσε και η Αρεόπολη στις 19 Δεκεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση. Με το άναμμα του δέντρου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης φώτισε με βεγγαλικά το μανιάτικο ουρανό κηρύσσοντας έτσι την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και στην ιστορική έδρα του Δήμου μας.

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης υπό την επιμέλεια της κας Λουκίας Μάνεση – Εκπαιδευτικού, τη Φιλαρμονική του Δήμου με Αρχιμουσικό την κα Μαρία Δασκαλοπούλου καθώς και τις μαζορέτες του Λαογραφικού Συλλόγου «Λήδα».

Ο Άη Βασίλης ήταν και εκεί για να παραλάβει τα γράμματα των μικρών παιδιών ώστε να πραγματοποιήσει έγκαιρα τις επιθυμίες τους.

Ευχαριστούμε θερμά:
-τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Γυθείου & Αρεόπολης,
- το Λαογραφικό Σύλλογο «Λήδα», 
- τους εκπαιδευτικούς κα Ειρήνη Δαρμή &  κα Λουκία Μάνεση καθώς και τον πιανίστα Γιώργο Δαρμή,
- τα καταστήματα της περιοχής ‘La yard’, ‘Sousa’, ‘Mantzato’, ‘Τουριστικό Περίπτερο’, ‘Σαπωνοποιία Δρακουλάκου’, που στήριξαν έμπρακτα τις εκδηλώσεις φωταγώγησης των Χριστουγεννιάτικων δέντρων του Δήμου μας.

Η Μάνη στολίζεται, φορά τα γιορτινά της και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Τη φετινή χρονιά έχει προγραμματιστεί μια ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων, που απλώνονται σε πολλά σημεία του Δήμου. Στην Πετρίνα, τον Κότρωνα, την Αρεόπολη και το Γύθειο όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα.

Περιλαμβάνονται δημιουργικά - καλλιτεχνικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, χριστουγεννιάτικες εκθέσεις από μαθητές σχολείων και από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μουσικά ταξίδια με έργα κλασικής μουσικής, δημιουργία παραμυθιών, διαδραστικά θεάματα και μυρωδάτα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Όλα τα δημοτικά κτίρια φορούν τα γιορτινά τους.

Η Φιλαρμονική του Δήμου για μια ακόμη χρονιά θα δώσει μία ξεχωριστή γιορτινή νότα παιανίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους δρόμους της πόλης του Γυθείου, μεταφέροντας έτσι το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.

Χρόνια Πολλά!!

 

21/12/2017