Εορτασμός της Πανσελήνου «Ο Ερωτόκριτος» | 5 Αυγούστου 2017, Βάθεια

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου Λακωνικής Μάνης οργανώνει τον Εορτασμό της Πανσελήνου, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00. Ένα θεσμό που εμπνεύστηκε και υλοποίησε μια κάτοικος της Γλυφάδας η Κασσιανή Αννίτα Κουτσουβέλη η οποία παρότι δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για 9η συνεχόμενη χρονιά στο μοναδικό και γραφικό χωριό Βάθεια της Μάνης και θα δώσει φωνή στους πύργους της σιωπής που για χρόνια έμειναν σιωπηλοί και αγέρωχοι.
Φωτισμένοι με το φως της ανθρώπινης ελεύθερης έκφρασης της τέχνης, θα αποτελέσουν το ατμοσφαιρικό σκηνικό της εκδήλωσης για την αναδρομική αναγνώριση του ιστορικού ρόλου που έχουν επιτελέσει.

Ο Εορτασμός της Πανσελήνου που καθιέρωσε ποιήτρια, ηθοποιός, ερμηνεύτρια και επίσημη ιδρύτρια του θεσμού Κασσιανή Αννίτα Κουτσουβέλη  και που πλέον επιμελείται η κόρη της Αθηνά προς τιμήν της μητέρας της, για ένατη συνεχή χρονιά θα μας κάνει να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε, αυτή τη φορά μέσα από το μιούζικαλ Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή. Αποτέλεσε ανάθεση αλλά και τη μεγάλη sold out επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Μάιο του 2017 στο Ίδρυμα Νιάρχος. Συναυλιακά ο Ερωτόκριτος προσέλκυσε και συγκίνησε πλήθος κόσμου στη Βεργίνα (το πρώτο μουσικό δρώμενο στους Βασιλικούς τάφους των Αιγών), στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, στο Ιτς Καλέ Κάστρο των Ιωαννίνων, ενώ στην Κρήτη στο Aegean Arts Festival και στο Μουσείο Καζαντζάκη, στον τόπο που γεννήθηκε ο Ερωτόκριτος, η υποδοχή του έργου ήταν ενθουσιώδης.
* Ο Ερωτόκριτος του Μαραμή, βασισμένος στo πρωτότυπo έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου, έρχεται στη Μάνη με ένα δυναμικό σχήμα ταλαντούχων ερμηνευτών και το συνθέτη στο πιάνο. Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο καταξιωμένος Θοδωρής Βουτσικάκης, ο οποίος ερμήνευσε τον Ερωτόκριτο και στις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συμμετέχουν οι ταλαντούχες Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη.

Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, Jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.
Είσοδος ελεύθερη
Υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας-Περιφέρειας Πελοποννήσου
05/08/2017