ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

3

Σ Υ Ν Α Υ Λ Ι Α

Τ Η Σ   Δ Ι Ε Θ Ν Ο Υ Σ   Φ Η Μ Η Σ

Μ Ι Κ Τ Η Σ   Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Η Σ   Χ Ο Ρ Ω Δ Ι Α Σ

Π Α Λ Α Ι Ο Υ   Φ Α Λ Η Ρ Ο Υ

Σάββατο 20:00 – Αρχαίο Θέατρο Γυθειου

 


Στα πλαίσια του Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης μέσω του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανατολικής Μάνης  σε συνεργασία με το Υπουργείου Πολιτισμού και συγκεκριμένα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, θα πραγματοποιήσει συναυλία της διεθνούς φήμης Μικτής Χορωδίας του Δήμου Π. Φαλήρου υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Λαζάρου.

           Η δημοτική χορωδία Παλαιού Φαλήρου ιδρύθηκε το 1981 από τον σημερινό της μαέστρο Ανδρέα Λαζάρου επί δημαρχίας Δ. Καψάνη. Στα 34 χρόνια της ύπαρξής της, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 280 εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έλαβε μέρος στα περισσότερα ελληνικά φεστιβάλ καθώς και σε 10 διεθνείς χορωδιακούς διαγωνισμούς και απέσπασε πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Εμφανίστηκε εκτός Ελλάδος στην Αυστρία (3 φορές), Ιταλία (3 φορές), Ουγγαρία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Τσεχία, Ρωσία, Σλοβακία, Ρουμανία, Νορβηγία και Σουηδία. Κορυφαίες στιγμές της χορωδίας: το έργο «Άξιον Εστί» με 130 χορωδούς. Αφιέρωμα στην Ελληνική Οπερέττα με 120 χορωδούς. Λειτουργία της Στέψεως του W. A. Mozart. Εμφάνιση στους τάφους των Ρομανώφ με θρησκευτικούς ύμνους στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας.

            Θα ακουστούν ελληνικά και ξένα τραγούδια, αποσπάσματα από ελληνικές οπερέττες και όπερες και επιλογή από ρεμπέτικα τραγούδια συνοδείας λαϊκών οργάνων.

            Καλή ακρόαση!

25/09/2015