Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο «ο Μέλιος» συμμετέχει στο πρόγραμμα Στείρωσης, Εμβολιασμού και Ηλεκτρονικής Σήμανσης που υλοποιεί η ΜΚΟ Save a Greek Stray.

Ενημερωτική καμπάνια πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή μας κατά το διάστημα 6 έως 11 Μαΐου 2019 στα πλαίσια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από φιλοζωικά ζητήματα. Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-11 ετών με τίτλο «Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο: ο κόσμος των κατοικιδίων».

Πιο συγκεκριμένα:

Τα παιδιά συμμετέχουν σε μία σειρά από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που διεξάγονται μέσα στη σχολική αίθουσα από ειδικευμένους εκπροσώπους του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων της Save a Greek Stray είτε σε χώρους που φιλοξενούν τη δράση.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 6-11 ετών (τάξεις A’-ΣΤ’), διαρκεί 45-60 λεπτά και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά ψυχαγωγούνται και συγχρόνως ενημερώνονται για τα ζώα συντροφιάς, την επικοινωνία μαζί τους, τις σωστές και λάθος πρακτικές στην συνύπαρξη με αυτά, την υπεύθυνη συμπεριφορά τόσο απέναντι στα δεσποζόμενα όσο και στα αδέσποτα ζώα, αλλά και τη φροντίδα τους. Επιπλέον, γνωρίζουν τους σκοπούς και τη δράση των φιλοζωϊκών και των καταφυγίων και αντιλαμβάνονται τις έννοιες της ευζωΐας, της φιλίας, της συντροφικότητας και του σεβασμού προς τα ζώα.

Ενδιάμεσος σταθμός της δράσης θα είναι το Κέντρο πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης στα πλαίσια προγραμματισμένων επισκέψεων σχολείων.

Το Σάββατο και την Κυριακή 11 & 12 Μαΐου οι εκδηλώσεις της προληπτικής δράσης θα κορυφωθούν στο Οίτυλο στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου θα πραγματοποιηθεί στείρωση, εμβολιασμός και ηλεκτρονική σήμανση αδέσποτων ζώων.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων:

Τρίτη 7 Μαΐου:  1ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου, Γύθειο

Τετάρτη 8 Μαΐου: 2ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης

Πέμπτη 9 Μαΐου: Φλωμοχώρι, Πύργος Διρού

Παρασκευή 10 Μαΐου: 3ο Δημοτικό Γυθείου, Πετρίνα

 

Πληροφορίες:
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης, 2733023888
Φιλοζωικός Σύλλογος Γυθείου “Ο ΜΕΛΙΟΣ” κα Λίτσα Στάμου, 6945104421

 

08/05/2019