Άφιξη στο Ακρωτήριο Ταίναρο του υπερ-μαραθωνοδρόμου Στέργιου Αράπογλου

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και περί ώρα 17:00μμ προβλέπεται να φτάσει στο Ακρωτήριο Ταίναρο ο αθλητής Στέργιος Αράπογλου, με καταγωγή από την Ανατολική Θράκη τερματίζοντας τη διαδρομή που ξεκίνησε από το Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας.

Ο Σπαρταθλητής και υπερ-μαραθωνοδρόμος έχοντας διανύσει 1.400 χιλιόμετρα θα καταλήξει στο Ακρωτήριο αφού διέσχισε 293 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς. Η προσπάθειά του αυτή, ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στον επίσης υπερ-μαραθωνοδρόμο κ. Παναγιώτη Σκουλή, ο οποίος σχεδίασε την διαδρομή το 1995, και δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει.

Διανύοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη με στόχο να φτάσει στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και πιο συγκεκριμένα στο Ακρωτήριο Ταίναρο που αποτελεί το νοτιότερο σημείο όχι μόνο της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, μετέφερε το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι και του καθαρού αθλητισμού.

Γίνεται έτσι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που διανύει την Ελλάδα από τη βορειότερη κατοικημένη περιοχή της έως το νοτιότερο άκρο της, το Ακρωτήριο Ταίναρο.

Οι δεσμοί που δημιουργούνται με αυτή την πρωτοβουλία μεταξύ των δυο περιοχών θα επισφραγιστούν με την δενδροφύτευση μιας πτελέας στο σημείο του τερματισμού, η οποία και θα συμβολίζει αιώνια την αξία της προσωπικής υπέρβασης και της πίστης στην προσπάθεια.

1

02/10/2018