Την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου τίμησε το Γύθειο

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 1

 

Με λαμπρότητα γιόρτασε και φέτος το Γύθειο την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου. Την παραμονή, Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.


Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 2

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 3

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 4

 

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ και του Θεοφ. Επισκόπου Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

 

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 6

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 9

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 

 

Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ανεπέμφθη δέησις έξωθεν του Επισκοπείου ενώπιον της τιμίας και ιστορικής εικόνος της Υπαπαντής και έκλεισε η όλη πανήγυρις με τον Εθνικό Ύμνο.


Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 20

 Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 22 

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 21

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 11

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 12

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 13

 

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος κ. Τσιριγώτης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Τζινιέρης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσαλής, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, οι Αντιδήμαρχοι Ανατ. Μάνης κ.κ Καπασούρης-Σεψάκος και Δρακουλάκου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυροφώνη, Δημοτικοί και Περιφερειαρχοι σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου. Το “παρών” έδωσαν εξάλλου και αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης. Τιμές απέδωσαν επίσης το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Αν. Μάνης και η Φιλαρμονική του Δήμου.


Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 1

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 25

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 1

Υπαπαντή Κυρίου - Γύθειο 1


 

02/02/2022