Υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης η 3η Γύρας Μάνης

αφίσα 3ης Γύρας Μάνης

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η «3η Γύρα Μάνης». Ο αγώνας, ο οποίος διοργανώνεται από τους Σπαρτιάτες Δρομείς και είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλλαν οι συνθήκες της πανδημία του κορωνοϊού, μεταφέρθηκε για το ερχόμενο Σάββατο.

Πρόκειται για έναν αγώνα υπεραπόστασης 80 χλμ «από την Αποσκιερή στην Προσηλιακή και πίσω στην Αποσκιερή Μάνη». Ουσιαστικά αποτελεί έναν πλήρη γύρο της Μέσα Μάνης με εκκίνηση και τερματισμό την Αρεόπολη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική Πλατεία Αρεόπολης και πρόκειται να διασχίσει τα χωριά:  Δρύαλος, Παλαιόχωρα, Βαμβακά, Μπρίκι, Μίνα, Κοίτα, Γερολιμένα, Γιαλιά,  Άλικα,  Κυπάρισσο, Κάποι, Βάθεια, Λάγια, Κοκκάλα,  Νύφι, Αλύπα, Δρυάλι, Ζούφα, Φλομοχώρι, Κότρωνα, Λουκάδικα, Χιμάρα και Πυρρίχο.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου μπροστά από το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και θα έχει διάρκεια 12 ώρες.

24/11/2021