Έκδοση Ψηφίσματος για το θάνατο του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ανδρέα Μπολοβίνου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Μάνης μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου  π. Ανδρέα Μπολοβίνου αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος: 

1. Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο και τραγικό θάνατο  του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου  π. Ανδρέα Μπολοβίνου  ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ι.Μ. Μάνης με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική-φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά.

2. Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο  και στο Κέντρο Πολιτισμού Ανατολικής Μάνης.  

3. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του κοιμηθέντος.

4. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή. 

5. Την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας να  κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου από ώρα 13:00 μέχρι την λήξη του ωραρίου λειτουργίας   προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπάλληλοι   να παρεβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία.

6. Παρουσία του Σώματος Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατ. Μάνης κατά την εξόδιο ακολουθία. 

7. Με δαπάνη των κ.κ. Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Ανατ. Μάνης θα λάβει χώρα ο στολισμός της εκκλησίας που θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία (Ανθοστήλες και σταυρός)

8. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Ηλεκτρονικό και Έντυπο Τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου.    

9. Ως ένδειξη πένθους δεν θα πραγματοποιηθούν χοροί από σχολεία και συλλόγους κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης

 

π. Ανδρέας Μπολοβίνος

 

Ο π. Ανδρέας Μπολοβίνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1955.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3/6/2006 και πρεσβύτερος στις 4/6/2006.

Ιδιαίτερα καλλιεργημένος πνευματικά, ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1978 και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1989.

Από την ημέρα της χειροτονίας του υπηρέτησε ως εφημέριος ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης. Είχε αναπτύξει σημαντική ιεροκηρυκτική δραστηριότητα, ασκώντας παράλληλα αφιλοκερδώς την ιατρική ως παιδοψυχολόγος.

Κήρυττε το θείο λόγο σε εκκλησιαστικές τελετές στη Μάνη, ενώ με την επιστημονική του ιδιότητα ως παιδοψυχίατρος ήταν εισηγητής σε ενημερωτικές εκδηλώσεις. Υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του μακαριστού Μητροπολίτη μας Χρυσοστόμου Β' και ιδιαίτερα χρήσιμος, σεβαστός και αγαπητός στο λαό της Μάνης.

Γνωστός σε όλους για το ήθος, τη γενναιοδωρία, το ταπεινό του προφίλ. Εκποίησε την ατομική και πατρική περιουσία -όπως και ο μακαριστός Μητροπολίτης μας- προκειμένου να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις για «Το χαμόγελο του παιδιού» στην περιοχή που έμελλε να αφήσει και την τελευταία του πνοή, στις Καμάρες και τα Καλύβια Γυθείου! Στην περιοχή που είχε επιλέξει για τελευταία κατοικία, όπως και ο μακαριστός Χρυσόστομος Β'.

 

Αρχεία

22/03/2018