Πρόγραμμα Δικαιούχων Παροχών Αγροτικής Εστίας ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΕΠ

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Πρόγραμμα Δικαιούχων Παροχών Αγροτικής Εστίας ΛΑΕ/ΟΓΑ

έτους 2017

 

Από την Παρασκευή, 7.7.2017 μέχρι την Τρίτη, 25.7.2017 υποβάλλονται στα ΚΕΠ οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα Δικαιούχων Παροχών Αγροτικής Εστίας ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2017

 

Τα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ για το έτος 2017 είναι:

1.Κοινωνικός Τουρισμός (6ήμερες διακοπές)

2. Ιαματικός Τουρισμός (6ήμερες διακοπές και μέχρι 5 απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις Υδροθεραπευτηρίων)

3.Εκδρομικό πρόγραμμα με 4ήμερων εκδρομών

4. Δωρεάν Παροχή Βιβλίων

5. Δωρεάν Παροχή Εισιτηρίων Θεάτρου

 

 Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έχουν:

1) Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982, όπως ισχύει.

2) Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του Ν. 2458/1997, όπως ισχύει, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.

3) Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων. Όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.

4) Όσοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ και καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά.

5)Τα μέλη των οικογενειών των αμέσως παραπάνω προσώπων, με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από τον υπάλληλο ή/και συνταξιούχο πρώην υπάλληλο ΟΓΑ.

6) Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Αυτής της κατηγορίας οι συνταξιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους και εφόσον δεν υπάρχει οικογένεια από τρίτο πρόσωπο. Στους συνοδούς χορηγείται σχετικό δελτίο του ΛΑΕ, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός. Να σημειωθεί ότι οι αναφερόμενοι στην εν λόγω κατηγορία (στοιχείο 6) εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού, ή εκδρομών.

 

Στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού συμμετέχουν ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι δικαιούχοι του ΛΑΕ –εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν ορφανική σύνταξη - και σε περίπτωση ζεύγους, συμμετέχει μόνο ο/η συνταξιούχος σύζυγος και όχι ο/η ασφαλισμένος/η σύζυγος.

 

Προϋπόθεση συμμετοχής όλων των ανωτέρω προσώπων στα εν λόγω προγράμματα, είναι να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στα προγράμματα.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ από 7-7-2017 μέχρι και 25-7-2017

Για την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος προσέρχεται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ προσκομίζοντας:

1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του καθώς και των προστατευομένων μελών του (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.).

2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

3. Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ, που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον αντίγραφο της γνωστοποίησης αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής, το οποίο παραδίδεται στο ΚΕΠ και εν συνεχεία διαβιβάζεται στον ΟΓΑ.

Στην περίπτωση που η αίτηση υποβάλλεται από τρίτο πρόσωπο, πρέπει απαραίτητα να προσκομιστεί εξουσιοδότηση, η οποία φέρει το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου θεωρημένη από οποιαδήποτε δημόσια αρχή συνοδευόμενη από το αντίστοιχο δικαιολογητικό από τα προαναφερόμενα. 

Οι δικαιούχοι θα αναδειχθούν έπειτα από κλήρωση και θα παραλάβουν τα δελτία τους από οποιοδήποτε ΚΕΠ αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση από 01/08/2017 έως 07/09/2017.

Μετά την ημερομηνία αυτή και συγκεκριμένα από 15/09/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ  σε όσους εκ των δικαιούχων υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2017 συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι τότε μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των εγκεκριμένων δικαιούχων.

 

  • Ø Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι ΟΓΑ του Δήμου μας, παρακαλούνται να προσέρχονται στο ΚΕΠ Γυθείου και στο ΚΕΠ Αρεόπολης προκειμένου  να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Αγροτικής Εστίας έτους 2017.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ στη διεύθυνση: http://www.oga.gr/attach/plirofories_dikaiouxwn_2017.pdf

 

Εκ του Δήμου Ανατολικής Μάνης

07/07/2017