ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να ενωθεί και να ενημερωθεί η ανθρωπότητα κατά του ιού HIV, να σταθεί αλληλέγγυα στους οροθετικούς και να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της νόσου. Σήμερα, 32 χρόνια αργότερα και παρά τις σημαντικές προόδους της επιστήμης και της έρευνας, το AIDS εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες, ενώ καταγράφονται ακόμα εκατομμύρια νέα κρούσματα κάθε χρόνο. Στόχος των κρατών-μελών του ΟΗΕ είναι ο τερματισμός της επιδημίας του AIDS έως το 2030.


2


Πιστεύουμε ότι τα παιδιά, ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι εκείνα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, διαμορφώνοντας μια συνείδηση πρόληψης από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, ενδυναμώνοντας την κοινωνία των πολιτών. Ο μαθητής κατανοεί πως μπορεί και ο ίδιος, με τις δικές του γνώσεις και πράξεις, να συμβάλλει σημαντικά στον τερματισμό της επιδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, με την συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Αρεόπολης, διοργανώνουν δράσεις κατά του AIDS την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον ιό του HIV/AIDS και το κοινωνικό στίγμα που σχετίζεται με αυτόν, με ομιλητή τον κ. Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και θέμα: «Πρόληψη του AIDS. Ψηλαφώντας το φως της επιστήμης». Θα προηγηθεί χαιρετισμός που θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση στην περιοχή Σπαρτέα, στο 2,5 χλμ της Ε. Ο. Αρεόπολης – Γυθείου, όπου κάθε μαθητής θα υιοθετήσει το δικό του «δέντρο της ζωής». Η φετινή καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS έχει τίτλο “Τα χέρια ψηλά για την Πρόληψη του AIDS”, οπότε και οι μαθητές με την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης, θα αναγράψουν στο χέρι τους το δικό τους σύνθημα κατά του AIDS και θα φωτογραφηθούν δίπλα στο δέντρο τους. Το φωτογραφικό υλικό θα ενσωματωθεί στην παγκόσμια καμπάνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την εν λόγω ημέρα.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία ευκαιρία ευαισθητοποίησης των μαθητών, που συμβολικά επιχειρεί να παρέμβει με δυναμισμό στην κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας την πρόληψη και τον τερματισμό του AIDS. Παράλληλα, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες δενδροφυτεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Αρεόπολης, κατά την οποία θα φυτευτούν δέντρα και αρωματικά φυτά, δημιουργώντας ζωή.

Η συνάντηση μας αυτή με το ζωντανό κύτταρο της Μάνης, τους μαθητές, δεν θα είναι απλά μια συνομιλία, αλλά ένας διάλογος πάνω στις βεβαιότητες και τις αβεβαιότητες, όπου, με την φρεσκάδα τους, με την λάμψη τους και με τη δύναμη τους, μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση όχι μιας φοβισμένης, αλλά μιας αισιόδοξης ανθρωπότητας.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ                   ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

      Dr.  ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Δ. ΜΑΡΙΟΛΗΣ                     ΠΕΤΡΟΣ Ν. ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ

 

3

28/11/2016