1ος Αγώνας Δρόμου Χαρίλαος Βασιλάκος

Εκατόν ογδόντα αθλητές, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, τίμησαν τον Μανιάτικης καταγωγής μαραθωνοδρόμο Χαρίλαο Βασιλάκο, θέτοντας τις βάσεις για έναν αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό, για τον οποίο οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα έχει συνέχεια.Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το Ν.Π. Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού υλοποιώντας την πρόταση του εγγονού του μαραθωνοδρόμου Χαρίλαου Βασιλάκου, προχώρησε στην διοργάνωση του 1ου αγώνα δρόμου προς τιμήν του. Ο Χαρίλαος Βασιλάκος, την αθλητική αξία του οποίου αρκετοί αγνοούν, είναι ο 1ος μαραθωνοδρόμος νικητής στην παγκόσμια ιστορία του αθλήματος και ο 2ος ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμος στους ολυμπιακούς αγώνες του 1896.

Ο αγώνας είχε ως αφετηρία την πλατεία Αθανάτων στην Αρεόπολη και  τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου στο Γύθειο.

Είναι μια απόσταση 26 χιλιομέτρων, η οποία ναι μεν είναι εύκολη, έχει όμως δυσκολίες για τους συμμετέχοντες.

180 αθλητές και αθλήτριες ξεκίνησαν στις 9.30 στην Αρεόπολη και άρχισαν να τερματίζουν μετά από μιάμιση ώρα στο Γύθειο.

 1ος νικητής του δρόμου ήταν ο Γυθειάτης   Θεοδωρακάκος Δημήτριος , ο οποίος διακρίνεται σε πολύ μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Μεσσήνιος Μπάκας Ηλίας ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε βοηθήσει στην υπερπροσπάθειά του τον σπαρταθλητή αδελφό του, γι΄ αυτό και εμφανώς συγκινημένος αφιέρωσε τη νίκη του σε αυτόν.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο πειραιώτης Μπουγιούμης Χάτεμ.

 Στην κατηγορία γυναικών πρώτη κατετάγη η μανιατοπούλα Καμαρινού Μαρίζα Λουίζα, δεύτερη η Ματζουνέα Καλλιόπη και τρίτη η πολύτεκνη Θεοδώρου Παναγιώτα.

 Παράλληλα με την της εξέλιξη του αγώνα, στο Γύθειο, πραγματοποιήθηκε αγώνας ενός (1) χιλιομέτρου για παιδιά. Δεκάδες ήταν οι συμμετοχές μικρών και μεγάλων παιδιών (άγγιξαν τις  191). Όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10/10/2013