ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Υπό την χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, πληθώρα κόσμου και έκδηλο τον ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Αυγούστου και ώρα 12:30, η ορκωμοσία του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ν. Ανδρεάκου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και των Τοπικών Συμβουλίων, στo κατάμεστο Δημαρχιακό Μέγαρο, στο Γύθειο.

 

Ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου ορκίστηκε ο κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία των συμβούλων με τον θρησκευτικό όρκο. Την πολιτική διαδικασία ακολούθησαν ο επικεφαλής και το μέλος της Αντιπολίτευσης κ.κ. Συκουτρής και Πατσάκος.

Μετά το πέρας του Αγιασμού και της Ορκωμοσίας, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το κ. Δήμαρχο αναφώνησε ''ΑΞΙΟΣ''.

Στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«κ. Δήμαρχε η αγάπη σας για το τόπο και τους δημότες, σας επιστράφηκε πίσω από το λαό της Μάνης που με το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστό, σας επανεξέλεξε Δήμαρχο. Ο Πανάγαθος Θεός να σας ευλογεί και να σας δίνει δύναμη.»

 

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κ. Ανδρεάκου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:


«…Το πρωτόγνωρο ποσοστό που μας εμπιστεύθηκε το 93% των Μανιατών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 είναι δίκοπο μαχαίρι.
Και σαν τέτοιο πρέπει να το διαχειριστούμε.
Διότι η μία όψη είναι η μεγάλη ικανοποίηση και η αναγνώριση του έργου μας, η  άλλη όμως περιέχει κινδύνους.
Τον κίνδυνο της αλαζονείας κυρίως στον οποίο ως λαός είμαστε επιρρεπείς..  

Δεν θα μιλήσω για το τι έργα θα κάνουμε, είναι καλύτερα να μιλούν  τα ίδια τα έργα.
Είναι πιο πειστικά από τις όποιες εξαγγελίες. Η δημοτική θητεία που αφήνουμε πίσω μας ήταν κατά γενική ομολογία επιτυχημένη.

Η επιτυχία αυτή όμως δεν οφείλεται μόνο στους αιρετούς Δημ. Συμβούλους, οφείλεται και σε λίγους υπαλλήλους του Δήμου.
Το έργο μερικών υπαλλήλων του Δήμου,  που για ευνόητους λόγους δεν τους αναφέρω ονομαστικά,  θα το ζήλευε και ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας.

Καλό θα είναι για όλους μας να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι...»

 

Ο κ. Δήμαρχος έθεσε σε προτεραιότητα την ανάγκη για την ενεργή συμμετοχή όλων, αιρετών και υπαλλήλων, προϋπόθεση  που σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά, το πείσμα, το όραμα, την προσήλωση και την αγάπη για το Δήμο, θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και στην ανάδειξη του τόπου, αφού θεωρούνται ως η μόνη οδός σε μια ήδη επιτυχημένη  στο σύνολό της πορεία.

 

Απευθυνόμενος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ο κ. Δήμαρχος ανέφερε,

«Σεβασμιώτατε, αναγνωρίζω την βοήθεια σας και την αμέριστη ανταπόκρισή σας σε ότι κατά καιρούς σας έχει ζητήσει η Δημοτική Αρχή.
Είστε για μας πολύτιμο στήριγμα.»

Επιπρόσθετα ευχαρίστησε τους απερχόμενους Δημοτικούς Συμβούλους για την συμμετοχή τους, την στήριξή τους και την προσφορά τους που οδήγησε τον Καλλικρατικό Δήμο να επιτύχει από την πρώτη θητεία του καθώς και όλους εκείνους που συμμετείχαν στον συνδυασμό ανεξάρτητα από το αν εκλέχθηκαν ή όχι.

Εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε δημόσια την οικογένειά του για την στήριξη που του προσφέρει και ιδιαίτερα τη σύζυγό του, κ. Αθηνά Καλογερόγιαννη - Ανδρεάκου, όχι μόνο για την ανοχή της όλα αυτά τα 16 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά και για την έμπρακτη προσφορά της.

Παρόντες ήταν ο π. Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης- βουλευτής Λακωνίας κος Αθανάσιος Δαβάκης, και η βουλευτής Λακωνίας κα Φεβρωνία Πατριανάκου.

Η Ειρηνοδίκης Γυθείου κ. Ιουλία Καραντζάβελου.

Η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γυθείου κ. Σοφία Ροζάκη.

Ο Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής.
Ο Διευθυντής Εθνικής Τράπεζας Γυθείου κ. Ηλίας Λαφογιάννης.

Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμενων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  ο Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου κ. Συναδινός Χαράλαμπος, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου κ. Μαυροειδόγγονας Βασίλειος, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου κ. Μαρινόπουλος Παναγιώτης και ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου κ. Γραφάκος Κωνσταντίνος.

Ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου, Δικηγόρος κ. Νικόλαος Πετάκος,  ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Σπυρίδων Μουρκόγιαννης, ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Λακωνίας κ. Κυριάκος Διαμαντάκος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

Την αμέριστη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Δημάρχου εκδήλωσαν με την παρουσία τους  τόσο οι νέοι όσο και οι παλαιοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι συνεργασίες και η αγάπη για τον κοινό μας τόπο είναι ανεξάρτητες από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου, η Δημοτική Αρχή παρέθεσε δεξίωση στους παρευρισκόμενους.

 

Θερμά ευχαριστούμε τον φωτορεπόρτερ κ. Άρη Κοτσολάκο για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

 

27/08/2014