Εκδήλωση «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015» του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκδήλωση «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015» του Δήμου Ανατολικής Μάνης.


Η μεγάλη επιτυχία και το ανεξάντλητο ενδιαφέρον των πολιτών της Μάνης, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της περιοχής μας στην Πλατεία Αθανάτων της Αρεόπολης, επισφράγισαν την αδιάκοπη προσπάθεια του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης για διαρκή ενημέρωση και Προαγωγή της Υγείας με την Εκδήλωση «Διατροφή και Υγεία: Τα Μυστικά της Μανιάτικης Δίαιτας», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015» του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

Τους ομιλητές προλόγισε και συντόνισε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κ. Χριστίνα Χρυσοχόου, Καρδιολόγο, Επιμελήτρια και Υπεύθυνη της Μονάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στη Διατροφή και την Καρδιαγγειακή Υγεία.

 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η κ. Μερόπη Κοντογιάννη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Διατροφής του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η οποία επεσήμανε τον ρόλο της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ η κ. Αντωνία - Λήδα Ματάλα, Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Διατροφής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, έκανε ιστορική αναδρομή στην Μανιάτικη παραδοσιακή μας διατροφή.

 

Τέλος, ο κ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος, Καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, παρουσίασε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για την Διατροφή και την Υγεία της μεγάλης πολυεθνικής έρευνας MEDIS, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης και το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

 

Την εκδήλωση έκλεισε με την ιδιαίτερη και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Dr. Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο παρελθόν, τους στόχους και το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα και στη Μάνη ειδικότερα.

 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε τρεις εξαίρετους επιστήμονες, τους Ιατρούς κ.κ. Μιχαήλ Δαβάκη και Χρήστο Αναστασάκο και τον Κοσμήτορα κ. Δημοσθένη Παναγιωτάκο,μετά από σχετική εισήγηση δική μας και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

1 2  3 4 5 6 7 8 9 10

11/08/2015