Έκτακτη χρηματοδότηση 3,35 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ανατολικής Μάνης για την πυρκαγιά του Αυγούστου

1

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Ανατολικής Μάνης χρηματοδοτείται με τον ποσό των 3.350.000,00 ευρώ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Αύγουστο.

Τα χρήματα πρόκειται να διατεθούν για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ζημιών στη δημοτική και αγροτική οδοποιία στις πληγείσες περιοχές της ΔΕ Γυθειου, ΔΕ Σμύνους και ΔΕ Οιτύλου. Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν έργα για την αντιμετώπιση προβλημάτων βατότητας που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά, τα οποία προβλέπουν τσιμεντροστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις, υποστυλώσεις πρανών, εργασίες προστασίας των οδών από κατολισθήσεις με κατασκευή τοίχων αντιστήριξης (κατά περίπτωση) κ.ά.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή της καταστροφής ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος είχε έρθει σε επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία ενημερώνοντας για την κατάσταση του Δήμου. Μάλιστα οι Τεχνικές Υπηρεσίες είχαν προχωρήσει άμεσα στην σύνταξη εμπεριστατωμένων μελετών και είχαν υποβληθεί αιτήματα έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

Για το λόγο αυτό είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου συναντήσεις με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές, στο Δημαρχείο στο Γύθειο, ενώ ακολούθησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την ανασυγκρότηση του πυρόπληκτου Δήμου.

01/11/2021