Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης με τίτλο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ» με Κωδικό ΟΠΣ 5132701, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»

1

Οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, ως συνδικαιούχοι ενημερώνουν, για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης με τίτλο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΑΝΗ» με Κωδικό ΟΠΣ 5132701, η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». 

Το εν λόγω πρόγραμμα, αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών Εξατομικευμένης Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πρακτικής άσκησης και Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων.

Το έργο απευθύνεται σε 108 συνολικά ωφελούμενους, άνεργους εγγεγραμμένους στην ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), τουλάχιστον απόφοιτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κατοίκους των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, με σκοπό αφενός την ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας και αφετέρου την εργασιακή τους επανένταξη.

Τα αντικείμενα κατάρτισης είναι:

  1. Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας- social media marketing
  2. Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου (E-COMMERCE)
  3. Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου
  4. Τεχνίτης Πέτρας

Η διάρκεια της Κατάρτισης είναι 400 ώρες (200 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 200 ώρες πρακτική άσκηση).

Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €/ ώρα παρακολούθησης), συμπεριλαμβανομένων όλων των νόμιμων κρατήσεων. Η συνολική αξία του Εκπαιδευτικού Επιδόματος είναι : 400 ώρες x 5,00 € = 2.000,00 €.

Τυχόν απουσίες των καταρτιζόμενων, έως του επιτρεπτού ορίου του 10% επιφέρουν αντίστοιχη μείωση του ύψους του εκπαιδευτικού επιδόματος.

Η συμμετοχή των ωφελούμενων σε όλες τις επιμέρους Ενέργειες του Έργου είναι υποχρεωτική.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής – Απαιτούμενα κριτήρια

Οι αιτούντες στο πρόγραμμα πρέπει:

·         να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ, με ανεργία σε ισχύ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι,

·         να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα. Ειδικά οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης,

·         να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους,

·         να είναι Απόφοιτοι Δημοτικού για τους αποφοιτήσαντες πριν το 1980 ή Απόφοιτοι Γυμνασίου για τους υπόλοιπους (Ν. 309/1976 , Π.Δ. 739/1980)

·         να είναι κάτοικοι των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης

Δικαιολογητικά Υποβολής αίτησης

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναρτώνται ψηφιακά με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα https://training.anatolikimani.gov.gr,

Η μη ορθή συμπλήρωση της αίτησης, ανάρτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και οριστική υποβολή της αίτησης, καθιστά τη σχετική αίτηση άκυρη.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά και γίνονται αποδεκτά σε ευκρινή σαρωμένα αρχεία (σε μορφή PDF ή εικόνας) των πρωτοτύπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να αναρτήσουν ψηφιακά οι ενδιαφερόμενοι, στα αντίστοιχα πεδία, είναι:

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να αναρτήσουν ψηφιακά οι ενδιαφερόμενοι, στα αντίστοιχα πεδία, είναι:

♦  Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας.

♦  Αντίγραφα οποιωνδήποτε επίσημων εγγράφων όπου αναγράφεται ο :

  • Α.Φ.Μ.  
  • Α.Μ.Κ.Α
  • Αριθμός Μητρώου  Ασφαλισμένου του υποψήφιου (εφόσον υπάρχει).

♦  Αντίγραφο Τραπεζικού λογαριασμού (φωτοτυπία βιβλιαρίου) με εμφανή τον "International Bank Account Number" (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα είναι Κύριος Δικαιούχος ο/ η Αιτών/ ούσα.

♦  Βεβαίωση Ανεργίας (την οποία θα εκδώσει από το portal του ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ με χρήση των προσωπικών του κωδικών)

♦  Αποδεικτικό εκπαιδευτικού επιπέδου

♦  Αποδεικτικό δικαιούχου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (σε περίπτωση που υφίσταται)

♦  Ατομικό Σχέδιο Δράσης (Εκτύπωση από eservices) και Σχετική ΥΔ που να δηλώνεται αν έχουν συμμετάσχει ή όχι σε προγράμματα κατάρτισης την τελευταία τριετία (βλ. Συχνές ερωτήσεις)

♦  Υπεύθυνη δήλωση ψηφιακά υπογεγραμμένη από το http://www.gov.gr (η οποία θα απευθύνεται στο Δήμο Ανατολικής Μάνης) ότι

  • δεν είναι μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές
  • ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων.
  • ότι είναι κάτοικοι του Δήμου Ανατολικής ή Δυτικής Μάνης

♦  Δικαιολογητικό που να αποδεικνύει την εντοπιότητα (π.χ λογαριασμός ΔΕΚΟ, βεβαίωση εντοπιότητας από Δήμο/κοινότητα κτλ)

Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων: 25/1/2023 και ώρα 12.00

Η παρούσα Πρόσκληση θα παραμείνει εν ισχύ έως τις 15/02/2023 και ώρα 23.59.59.

Οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Μάνης διατηρούν το δικαίωμα έκδοσης νέας Πρόσκλησης αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ωφελούμενων.

Για ολόκληρο το κείμενο της πρόσκλησης και σχετικές ανακοινώσεις μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του έργου https://training.anatolikimani.gov.gr

Πληροφορίες:  Δήμος Ανατολικής Μάνης  τηλ. επικοινωνίας   2733360327

                      Δήμος Δυτικής Μάνης τηλ επικοινωνίας 2721360900

Και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : training@1315.syzefxis.gov.gr


banner espa 2014-2020

27/01/2023