Η Μάνη τίμησε τους Ήρωες του Έπους του '40

1

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε στον Δήμο Ανατολικής Μάνης η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, με τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων να πραγματοποιούν προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου στο Γύθειο.

2

3

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Παρασκευής με την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

4

5

6

7

 

Στη συνέχεια υπήρξε μετάβαση στο Ηρώο, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος του Γυμνασίου Γυθείου κ. Νικολαος Παπαδάκης. Στη συνέχεια η χορωδία των ΚΔΑΠ του Δήμου ερμήνευσε τρία επετειακά τραγούδια.

7

8

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους ήρωες του ’40 συνεχίστηκαν με τη διεξαγωγή της παρέλασης, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου, Μηχανοκίνητο Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου “Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής”, σύλλογοι κ.ά. Οι φετινοί εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με χορούς στην πλατεία του Δημαρχείου Γυθείου από το 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

8

9

10

11

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Αρεόπολη. Η επίσημη Δοξολογία έγινε το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Αθανάτων και στη συνέχεια ο δάσκαλος του Δημοτικού Αρεόπολης κ. Έξαρχος Ευάγγελος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Οι εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς.


1

2

3

4

5

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις

 

 

29/10/2022