Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων στο Γύθειο

Theofania 2023

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γύθειο ο εορτασμός των Θεοφανίων.

1

2

Το πρωί τητελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου η ακολουθία του Όρθρου, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’.

3

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας της πόλης η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

4

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός και Αραχωβίτης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βερούτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κ. Κυριακός, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ως εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου, ο Υποπλοίαρχος κ. Δεμέστιχας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

06/01/2023