Με λαμπρότητα και κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Γύθειο

Θεοφάνεια Γύθειο 2022

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Γύθειο, το κεντρικό λιμάνι του νομού Λακωνίας, ο εορτασμός των Θεοφανείων, τηρουμένων όλων των ενδεδειγμένων μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Θεοφάνεια Γύθειο 2022

Το πρωί τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου η ακολουθία του Όρθρου, η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ’.

Θεοφάνεια Γύθειο 2022

Στη συνέχεια στην αποβάθρα της κεντρικής πλατείας της πόλης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Θεοφάνεια Γύθειο 2022

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε ο δεκατετράχρονος μαθητής Δημήτριος Σωτηράκος, ο οποίος έλαβε ως δώρο από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο έναν σταυρό.

Θεοφάνεια Γύθειο 2022

Θεοφάνεια Γύθειο 2022

Εξαιτίας των ιδιαιτέρων συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού οι Ιερές Ακολουθίες και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγιναν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε άνευ λιτανευτικής πομπής αλλά με απευθείας προσέλευση κλήρου, αρχών και λαού στο σημείο καταδύσεως ενώ ήταν απαραίτητη η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Παρόντες στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων ήταν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κ. Βερούτης, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Πολίτης, η Υποδιοικήτρια του Α.Τ. Γυθείου Υπαστυνόμος Β’ κα Μπότση, ο Λιμενάρχης Γυθείου Πλωτάρχης Λ.Σ., κ. Τσάλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.ά.


Πηγή φωτογραφίων Ιερά Μητρόπολη Μάνης

06/01/2022