Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τίμησε τη μνήμη του Ήρωα Αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου

1

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου Π.Ν., που «έπεσε» στο καθήκον μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996.

2

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου, στη Λάγια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ'.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και ομιλίες από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο και τον εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Φλομοχωρίου κ. Παναγιώτη Δεμέστιχα.

3

Ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Όσο έχουμε ανθρώπους σαν τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γιαλοψό, ανθρώπους που συγκαταλέγονται στη σφαίρα των ηρώων, ανθρώπους που με τον ένδοξο θάνατό τους αποτελούν παραδείγματα ζωής, τόσο θα γεννιούνται ήρωες. Τέτοιους πολεμιστές θέλουμε και τέτοιους πολεμιστές έχουμε!»

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Χωρικού Σχεδιασμού & Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας κ. Τζινιέρης Σπιρίδων, ο Διοικητής του Α.Τ. Αρεόπολης, Αστυνόμος Β’ κ. Μπουρδάκος Αλέξανδρος, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Αρεόπολης Επιπυραγός κ. Καρατζής Λεωνίδας, ο Υπολιμενάρχης Γυθείου, Υποπλοίαρχος κ. Βουρλέτσης Σωτήριος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λάγιας, αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Φλομοχωρίου και κάτοικοι του χωριού.

4

5

6

02/02/2024