Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης

το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνη

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης στο Γύθειο το επιστημονικό συνέδριο με θέμα την αδιάκοπη πορεία του Τίτου Πατρίκιου. Το συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης και το Γενικό Λύκειο Γυθείου, τίμησε με την παρουσία του ο ίδιος ο ποιητής.

το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης 2

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε με ομιλία της η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου κ. Παναγιώτα Μένεγα, παρουσιάζοντας σταθμούς από την περιπετειώδη ζωή του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης 3

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο, ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Πατρίκιο και τους συμμετέχοντες. “Με μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε για ακόμη μια φορά στον τόπο μας μια σημαίνουσα προσωπικότητα των γραμμάτων, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές της χώρας, τον αγαπητό Τίτο Πατρίκιο. Αγαπητέ κύριε Πατρίκιε, αποτελεί ιδιαίτερη  τιμή να σας έχουμε κοντά μας. Λαμβάνοντας το θάρρος να μιλήσω εξ ονόματος όλων των διοργανωτών και των παρευρισκομένων, σας καλωσορίζω και σας απευθύνω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία σας στο Γύθειο”, ανέφερε ο κ. Δήμαρχος. Στη συνέχεια στάθηκε στην ανεκτίμητη προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, στην πρόοδο και την ευημερία της χώρας. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Ανδρεάκος ευχήθηκε στον ποιητή υγεία και να συνεχίζει πάντα να ανοίγει μέσω του έργου του νέους πνευματικούς ορίζοντες. Τέλος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Μένεγα για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του συνεδρίου και διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες ανέλιξης της πνευματικής ζωής.

το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης

το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης 5

το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης 6

το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης 7

 επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης 

το επιστημονικό συνέδριο για τον Τίτο Πατρίκιο στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης 3

04/10/2021