Oceanman Greece - Oitylo Bay 2017

Oceanman Greece – Oitylo Bay 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02 Ιουλίου 2017 στον ειδυλλιακό κόλπο του Οιτύλου ο Αγώνας Ανοιχτής Θαλάσσης Oceanman Greece – Oitylo Bay 2017. Περισσότεροι από 270 αθλητές, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, βούτηξαν στα καταγάλανα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου και διεκδίκησαν μια θέση στο βάθρο και τον τίτλο του Oceanman και Oceanwoman.

 

2

 

Ο Σύλλογος Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξη Μάνης, το Mani Water Sports και η WayOut Adventures, οι τρεις εταιρίες που ανέλαβαν την διοργάνωση, προσέφεραν στους συμμετέχοντες αλλά και στους θεατές μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση, όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν στο έπακρο. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την διεθνή κολυμβητική γιορτή, όπου σκοπός της ήταν η ανάδειξη των ταχύτερων κολυμβητών ανά απόσταση, χαρίζοντας τους το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Ισπανία.

Η διοργάνωση κατάφερε να τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς κολυμβητές από την Ρωσία, την Ουκρανία, την Μολδαβία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κόνγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν και φυσικά την Ελλάδα τίμησαν με την παρουσία τους διοργανωτές και έγιναν οι πρώτοι συμμετέχοντες σε ένα αθλητικό γεγονός, που ήρθε για να μείνει.

 

3

 

Οι αθλητές είχαν την επιλογή να αγωνιστούν σε τρείς αποστάσεις:

 

2,5Km Popular Distance

5.0Km Half Oceanman

7.5Km Oceanman

 

Περισσότεροι από 130 συμμετέχοντες στην Popular διαδρομή, 77 στην Half Oceanman και 69 στην Oceanman βούτηξαν στον Κόλπο του Οιτύλου, με αφετηρία και τερματισμό το Λιμένι, διέσχισαν κατά μήκος την παραλιακή ακτογραμμή και, αφού διέγραψαν μια τριγωνική πορεία 2,5 χιλιομέτρων, τερμάτισαν με πλήθος κόσμου να ζητοκραυγάζει την στιγμή που εθελοντές της διοργάνωσης τους προσέφεραν τα μετάλλια συμμετοχής αλλά και νερό με φρούτα στους κολυμβητές. 

 

6

 

Ενεργή και στηρίζοντας στο έπακρο, η τοπική και όχι μόνο κοινότητα, καθώς ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ), καθώς και του Υπουργείου Τουρισμού και της Πελοπόννησος Α.Ε.

 

4

 

Οι διοργανώτριες εταιρίες ευχαριστούν από καρδίας όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το όραμα πραγματικότητα, τους εθελοντές που με την αστείρευτη και θετική τους ενέργεια εμψύχωναν συνεχώς τους αθλητές, τους επιχειρηματίες και τον απλό κόσμο της περιοχής για την συνεχή στήριξή τους και φυσικά όλους τους Δημόσιους φορείς που βοήθησαν στην επιτυχημένη διοργάνωση Oceanman Greece καθώς και το Ερρίκος Ντυνάν Medical Center, την Lifeguard Hellas και το ξενοδοχείο Petra kai Fos για την στήριξή τους.

 

Με εκτίμηση

 

Για το Oceanman Greece

 

Γιάννης Κοτιλέας & Αρμάνδος Λινάρδος  

 

5

04/07/2017