Παροχή υπηρεσιών υγείας κατ’ οίκον από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης

poster 12

piesometro

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» η Πράξη «Παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών υγείας κατ' οίκον προς ευπαθείς ομάδες του Δήμου Ανατολικής Μάνης».

Η πράξη, προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ, αφορά την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης κατ' οίκον σε άτομα ευπαθών ομάδων ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανάπτυξη ενός κλιμακίου που θα απευθύνεται σε ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες χαμηλού εισοδήματος κατοίκους του Δήμου Ανατολικής Μάνης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης και πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και θα παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της δράσης είναι η παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες των ωφελούμενων ασθενών και ο συνδυασμός ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών ώστε να εξασφαλίζεται η ολοκληρωμένη φροντίδα αυτών.

Αναλυτικότερα οι παρεχόμενες υπηρεσίες αποτελούνται από  διαγνωστικές εξετάσεις κατ'οίκον, φροντίδα και αποκατάσταση ασθενών στο σπίτι, κατ'οίκον νοσηλεία, φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων βαρέως πασχόντων κ.ά.

Οι υπηρεσίες θα καλύπτουν την περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Την επιστημονική ευθύνη των υπηρεσιών θα έχει το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, το οποίο και θα αποτελεί την έδρα του κλιμακίου.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

espa

2

Δείτε σχετικά:

Απόφαση Ένταξης

16/05/2022