Στην Καρδαμύλη αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης για τον συνεορτασμό της 17ης Μαρτίου

1

Στο πλαίσιο των Εορτασμών για τη 17η Μαρτίου αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο μετέβη σήμερα το μεσημέρι στην Καρδαμύλη προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που είχε επιμεληθεί ο Δήμος Δυτικής Μάνης.

9

8

2

3

4

Έφιπποι οι Καπεταναίοι της Ανατολικής Μάνης έφθασαν στο ηρώο και μετέφεραν το μήνυμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα.

5

6

7

Στη συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις επίσημες αρχές.

 

12

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στον ιστορικό χώρο των Πυργόσπιτων των Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, όπου ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Χρήστου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Η έναρξη του αγώνα της ανεξαρτησίας και οι Μανιάτες πρωτολάτες».

55

Ακολούθησε αναπαράσταση της ιστορικής απόφασης των Καπεταναίων και η τελετή έληξε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

28

33

34

16

14

Στην εκδήλωση παρέστη o Δήμαρχος Δυτική Μάνης Μάνης κ. Γιαννημάρας, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Καλογήρου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, ο Υποδιοικητής της 120 ΠΕ Καλαμάτας, Σμήναρχος κ. Κρόκος, ο Ταξίαρχος (ΠΖ) κ. Ζαφειρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ταξίαρχος κ. Αξιοτόπουλος και ο Διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Αντιπλοίαρχος (Π.Ν.) κ. Γιαννουδάκης.

 

 

15/03/2022