Στις εκδηλώσεις για τα 196 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου

Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου παρευρέθηκε το τριήμερο 15 έως 17 Απριλίου αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 196η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων. Τους δύο δήμους συνδέει άλλωστε στενή φιλία και αδελφοποίηση, μιας και στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως βρίσκεται ενταφιασμένο το σώμα του μεγάλου Μανιάτη Οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη. Οι αδελφικές σχέσεις των δύο περιοχών επιβεβαιώνονται και από την τιμητική συμμετοχή του Όμιλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς & Οπλισμού «Ο Λιάρος», που εδρεύει στο Μεσολόγγι, στις επετειακές δράσεις για τον εορτασμό της 17ης Μαρτίου στην Αρεόπολη.


Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 1

Φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία του Κορωνοϊού, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης στο Μεσολόγγι, αποδίδοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στους Ήρωες, αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης αποτελούμενη από τους κ.κ. Αντιδημάρχους Γεώργιο Καπασούρη - Σεψάκο και Ελένη Δρακουλάκου, καθώς και μέλη του Σώματος Απόδοσης Τιμών του Δήμου.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 2

Οι πολυήμερες εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή των Βαΐων(17 Απριλίου 2022), και περιλάμβαναν δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου, Τοποτηρητού Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καθώς και πομπή από τον Ιερό Ναό προς τον Κήπο των Ηρώων, όπου και έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο των Ηρώων.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 3

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 4 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 6 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 7

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 8 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 9 

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης στην Ι.Π Μεσολογγίου για τους εορτασμους της Εξόδου 11

21/04/2022