Συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Μάνης στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τη χρηματοδότηση έργων πυροπροστασίας

2

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη, καθώς και με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν τη χρηματοδότηση του πρότυπου μοντέλου πυρασφάλειας που έχει σχεδιάσει ο Δήμος για τη μελλοντική αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων.

Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο στο Γύθειο παρουσία του κ. Τριαντόπουλου και είχε ως αντικείμενο τις ενέργειες που έπρεπε να δρομολογηθούν για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση των καταστροφών και υλικών ζημιών σε περιουσίες πολιτών εξαιτίας της πυρκαγιάς του Αυγούστου.

Στη συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας, στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας αλλά και στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων, θα γίνει εκτενής αναφορά στο φιλόδοξο έργο πυροπροστασίας. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία 10 πυροφυλακίων, τα οποία θα είναι ενεργά τέσσερις μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) σε καθημερινή βάση και για 12 ώρες, καθώς και 35 ταμιευτήρων νερού, οι οποίοι παράλληλα θα λειτουργούν και ως πυροσβεστικοί σταθμοί, καθώς θα διαθέτουν πυροσβεστικά συγκροτήματα (ο Δήμος έχει θέσει σε λειτουργία ήδη 17 με χρήματα που έλαβε ως αποζημίωση από την πυρκαγιά του 2020). Ο προϋπολογισμος προμηθειών για την υλοποίηση του παραπάνω μοντέλου ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ και η ετήσια δαπάνη λειτουργίας του, την οποία θα αναλάβει ο Δήμος, υπολογίζεται στις 240.000,00 ευρώ.

23/10/2021