Το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης τίμησε τον τελευταίο Αυτοκράτορα του Βυζαντίου

1

Στις εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2022» που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης την Κυριακή 29 Μαΐου στον Μυστρά, 569 χρόνια από την αποφράδα ημέρα Αλώσεως της Πόλης, συμμετείχε το Σώμα Απόδοσης του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν προς τιμήν του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα, Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, και των μαζί με αυτόν πεσόντων.

Η ημέρα ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά και ακολούθησε τέλεση μνημοσύνου.

2

Μετά την εκφώνηση της σχετικής ομιλίας από τον κ. Απόστολο Καρπόζηλο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα: "Η υπέρτατη θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου - Έκφραση της πνευματικής και εθνικής μας ταυτότητας", οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στον ανδριάντα του τελευταίου αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όπου ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των επίσημων Αρχών. Τον Δήμο Ανατολικής Μάνης εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Ελένη Δρακουλάκου.

3

4

5

Ακολούθως, στην Κεντρική πλατεία Μυστρά, έλαβε χώρα η εκδήλωση με τίτλο "Όταν η μνήμη ανασταίνει τη Δόξα".

6

7

 

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό.

30/05/2022