Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση του οικισμού Γυθείου

1

Υπεγράφη την Τρίτη 29/11/2022, από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ΗΡΩΝ ΑΤΕ” κ. Παναγιώτη Μαυροδάκο, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Οικισμού Γυθείου». Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.297.800,08€ (χωρίς Φ.Π.Α.) και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014- 2020».

Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού του Γυθείου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ανάπλαση των δρόμων του Γυθείου με αντικατάσταση της ασφάλτου από κυβόλιθους διαφόρων μεγεθών.

Η σύμβαση προβλέπει να γίνουν εργασίες για την αναβάθμιση των δρόμων μέσα στον αστικό ιστό του Γυθείου, προκειμένου, με τη χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον υλικών σε συνδυασμό με παραδοσιακές τεχνοτροπίες, να βελτιωθούν αισθητικά. Επιπλέον με την αντικατάσταση της ασφάλτου από τους κυβόλιθους θα επιτευχθεί μείωση της μέσης ετήσιας θερμοκρασίας της πόλης του Γυθείου κατά 2 βαθμούς Κελσίου και θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε μνημεία αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αναμένεται λοιπόν να μετατραπεί το κέντρο της πόλης του Γυθείου, το οποίο αποτελεί ήδη σημαντικό τουριστικό προορισμό, σε  χώρο  στάσης  και  αναψυχής τόσο  για  τους  μόνιμους  κατοίκους  της  περιοχής όσο  και  για  τους  επισκέπτες.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

1

02/12/2022