Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 27 οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων

1

H σύμβαση για την προμήθεια οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβάθμισης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης υπεγράφη στις 4 Οκτωβρίου 2022 από τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο. Στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η καλύτερη εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών καθαριότητας του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά την προμήθεια 27 οικολογικών βυθιζόμενων συστημάτων κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, χωρητικότητας 2200lt το καθένα (δύο κάδοι 1100lt το κάθε σύστημα), για τις ανάγκες χωριστής συλλογής των ανακυκλώσιμων οικιακών αποβλήτων του Δήμου.

Τα σύγχρονα αυτά συστήματα θα  εγκατασταθούν σε επιλεγμένα κεντρικά σημεία για εύκολη πρόσβαση και μέσω αυτών ο Δήμος αναμένεται να καταστεί ακόμη πιο αποτελεσματικός στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η Πράξη, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον»  και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.008.800,00 ευρώ.

espa banner

 

15/11/2022