" Μάνα Μάνη "

 

" Έχοντας σαν δεδομένο ότι ο πολιτισμός και η ιστορία μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την καλλιέργεια,
την προαγωγή των ανθρώπινων αξιών και σχέσεων κάθε κοινωνίας, διαχρονικά, η Πολιτιστική Ομάδα του (Πρώην) Δήμου Οιτύλου διαδραματίζει ρόλο βασικού εργαλείου προς την κατεύθυνση αυτή.
Ως τέτοιο εργαλείο συνδέεται άρρηκτα με τις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της σύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό. Άλλωστε ο τουρισμός αποτελεί γνήσια έκφραση του πολιτισμού στην απόλυτη μορφή της.
Το φωτογραφικό λεύκωμα «Μάνα-Μάνη» που κρατάτε στα χέρια σας είναι αποτέλεσμα της δουλειάς άξιων συνεργατών του Δήμου μας με υψηλές καλλιτεχνικές στοχεύσεις, για την προβολή και αναβάθμιση της πολιτιστικής ταυτότητας της Μάνης και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της με προορισμό την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για την ανάπτυξη, ανταλλαγή ιδεών και τη διαμόρφωση νέων πολιτιστικών απόψεων στον τομέα της τέχνης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές αυτής της εργασίας για τη Μάνη και να τους ευχηθώ προσωπική υγεία και ευημερία.
Εύχομαι το φωτογραφικό λεύκωμα «Μάνα-Μάνη» να προσφέρει μέσα από την ποιότητά του αισθητική απόλαυση και πνευματική ανάταση."

ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ

( Εισαγωγή από το λεύκωμα "Μάνα Μάνη" )

 

Η Μάνη, μια περιοχή περίκλειστη στη γεωγραφική και λαογραφική της ιδιαιτερότητα, εξετάζονταν και παρουσιάζονταν από τους γράφοντες -επιστήμονες και δημοσιογράφους- μόνο σε σχέση με το βαρυσήμαντο παρελθόν της. Εμείς διαλέξαμε έναν δρόμο πιο δύσκολο: να παρουσιάσουμε τον τόπο μας, όπως είναι στο παρόν, χωρίς φιοριτούρες και νοσταλγικές εξάρσεις. Σκοπός μας είναι να συστήσουμε στον επισκέπτη τον ζωντανό λαϊκό μας πολιτισμό, τα εκπληκτικά χωριά, τα επιβλητικά βουνά, τις βυζαντινές εκκλησίες και τη σμαραγδένια θάλασσα, αλλά κυρίως μια φάρα γνήσια και ιδιόμορφη, τους Μανιάτες. Σπάνια μια έκδοση για τη Μάνη μπορεί να αποτυπώσει τη μεγάλη αγάπη του Μανιάτη και την αγωνία για τον τόπο του, όπως αυτή.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦIEΣ : ΞΕΝΗ ΤΑΖΕ
ΚΕΙΜΕΝΑ : ΛΕΝΙΩ  ΔΙΑΛΕIΣΜΑ


Παρακαλούμε ακολουθήστε το σύνδεσμο, και απολαύστε  το λεύκωμα " Μάνα Μάνη "

 

 

 

04/11/2011